Villkor

 

Det här händer med din berättelse när du skickar in den till Glasklar:

Behandling av personuppgifter, d.v.s. uppgifter som kan knytas till en viss levande person, omfattas av bestämmelserna i personuppgiftslagen (1998:204), ”PuL”. Syftet med PuL är att skydda privatpersoner mot kränkningar av deras personliga integritet. Enligt PuL får personuppgifter behandlas endast under vissa förutsättningar. Vi följer PuL och skyddar personuppgifter genom omfattande säkerhetsåtgärder. Läs mer om hur vi hanterar dina uppgifter HÄR (öppnas i nytt fönster).

Syftet med Glasklar är att bryta tabut kring alkohol och visa på hur alkoholen påverkar inte bara den som dricker utan hela samhället. Därför är vi oändligt tacksamma för att du delar med dig av dina erfarenheter.

Din berättelse kommer att granskas av en redaktör. Den kommer eventuellt att kortas och redigeras men vi ändrar inte något av innehållet. Granskningen gör vi för att säkerställa att det som skickas in ligger i linje med Glasklars syfte och följer kampanjens format. De berättelser som utgör stommen i hela Glasklar är egenupplevda och verkliga händelser och upplevelser kopplade till alkohol. Berättelser som inte ligger i linje med Glasklars syfte kommer inte att publiceras. Glasklar har således fria händer att redigera din berättelse.

När du lämnar din e-postadress sparar vi den i anslutning till din berättelse så att vi kan kontakta dig när din berättelse är publicerad eller för att ställa eventuella frågor rörande din berättelse – oavsett om du väljer att vara anonym eller inte. Du väljer självfallet själv om du vill berätta mer eller inte. Vi kan också komma att kontakta dig gällande vår verksamhet och fortsatta möjligheter för dig att engagera dig i vårt arbete. 

Beroende på hur många berättelser vi får in tar det olika lång tid innan din berättelse blir publicerad. Vi kommer att kontakta dig via e-post när din berättelse är publicerad.

Du som väljer att vara anonym kommer inte att få ditt förnamn publicerat i anslutning till din berättelse. Teamet som jobbar med Glasklar kommer att hitta på ett nytt förnamn till dig och sätta det inom citationstecken -ex. “Marie”. Vi kan också sätta en anonym bild till din berättelse, alltså t.ex. en bild på någon annans händer.

Väljer du att inte vara anonym kommer vi att publicera ditt riktiga förnamn och den bild du eventuellt har skickat in. Glasklar publicerar aldrig efternamn, och vi har full rätt att ändra ett angivet namn till ett fingerat om det är tydligt att det angivna namnet inte är riktigt (exempelvis “Kungen” eller “Kalle Anka”).

När du skickar in din berättelse ger du Glasklar och IOGT-NTO-rörelsen tillstånd att publicera den på sin hemsida och Facebook-sida, samt i marknadsföringssyfte – exempelvis som citat i annonser på sociala medier.

Du kan vända dig med frågor hit: info@glasklar.se

Hjälp & Stöd Swisha oss