Villkor för att dela din berättelse på Glasklar

 

Det här händer med din berättelse när du skickar in den till Glasklar

Syftet med Glasklar är att bryta tabut kring alkohol och visa på hur alkoholen påverkar inte bara den som dricker utan hela samhället. Därför är vi oändligt tacksamma för att du delar med dig av dina erfarenheter.

Här hittar du vår integritetspolicy!

Din berättelse kommer att granskas av en redaktör. Den kommer eventuellt att kortas och redigeras men vi ändrar inte något av innehållet. Granskningen gör vi för att säkerställa att det som skickas in ligger i linje med Glasklars syfte och följer kampanjens format.

De berättelser som utgör stommen i hela Glasklar är egenupplevda och verkliga händelser och upplevelser kopplade till alkohol. Berättelser som inte ligger i linje med Glasklars syfte kommer inte att publiceras. Glasklar har således fria händer att redigera din berättelse.

När du skickar in din berättelse ger du Glasklar och IOGT-NTO-rörelsen tillstånd att publicera den på sin hemsida och Facebook-sida, samt i marknadsföringssyfte – exempelvis som citat i annonser på sociala medier.

 

"När publiceras min berättelse?"

Beroende på hur många berättelser vi får in tar det olika lång tid innan din berättelse blir publicerad, men inte längre än ett år räknat från den månad du skickade in den.

Exempel: Du skickade in din berättelse oktober 2017. Då kommer den senast publiceras under oktober 2018, om inget annat avtalas. 

(Har vi av olika skäl inte möjlighet att publicera din berättelse inom ett år så kontaktar vi dig och ber om nytt tillstånd!)

 

"Hur länge används min berättelse?"

Din berättelse finns kvar på Glasklars webbsida (www.glasklar.se) i minst två och max tre hela kalenderår efter att du skickat in den – oavsett när den publicerades. Vi går igenom sajten och under februari månad för att rensa ut de som passerat sista datum. 

Om vi önskar använda din berättelse längre så kontaktar vi dig och ber om förlängt tillstånd!

Exempel 1: Du skickade in berättelsen oktober 2017 och den publicerades i november 2017. Då raderas den i februari 2020.

Exempel 2: Du skickade in berättelsen januari 2018 och den publicerades i december 2018. Då raderas även den i februari 2020.

Observera att tidsgränsen inte gäller på sociala medier.

 

"Får jag vara anonym?"

Självklart. Teamet som jobbar med Glasklar kommer att hitta på ett nytt förnamn till dig och sätta det inom citationstecken – exempelvis “Marie” eller “Ahmad”. Vi sätter också en anonym bild till din berättelse, alltså t.ex. en bild på någon annans händer.

Väljer du att vara anonym kommer heller inte din mejladress att matchas ihop med eventuella befintliga personuppgifter i IOGT-NTO-rörelsens system – väljer du att INTE vara anonym kan däremot dina uppgifter komma att matchas med andra uppgifter från exempelvis medlemskap, gåvor etc.

 

"Hur säkerställer ni att det är rätt person på bilden?"

Vi har grundliga processer för att säkerställa att uppladdade bilder verkligen föreställer uppgiftslämnaren, och kan därför i många fall komma att kontakta den som lämnat berättelsen för att på olika sätt inhämta bekräftelse.

Vid minsta tveksamhet använder vi en anonym bild, t ex på ett par händer.

 

"Jag laddade upp en bild! Varför har ni inte använt den?"

Det finns i huvudsak fem skäl till att vi byter ut uppladdad bild mot en annan, anonym bild:

  • Bilden föreställer ingen människa utan t ex ett träd eller en hund.
  • Det är uppenbart att du inte har rättigheter till bilden, t ex en bild från en bildbank.
  • Bilden är för liten, och vi har inte lyckats få tag på dig för att få en större.
  • Bilden föreställer någon annan, t ex en närstående som berättelsen handlar om.
  • Vi har inte lyckats verifiera att det verkligen är du på bilden, och har inte fått tag på dig för att bekräfta kopplingen.
 

"Vilka personuppgifter publiceras?"

Väljer du att inte vara anonym kommer vi att publicera ditt riktiga förnamn och den bild du eventuellt har skickat in.

Vi publicerar aldrig efternamn eller mejladress, och vi har full rätt att ändra ett angivet namn till ett fingerat om det är tydligt att det angivna namnet inte är riktigt (exempelvis “Kungen” eller “Kalle Anka”).

Väljer du att vara anonym kommer heller inte din mejladress att matchas ihop med eventuella befintliga personuppgifter i IOGT-NTO-rörelsens system – väljer du att INTE vara anonym kan däremot dina uppgifter komma att matchas med andra uppgifter från exempelvis medlemskap, gåvor etc.

 

E-postadress och fortsatt kontakt

När du lämnar din e-postadress sparar vi den i anslutning till din berättelse så att vi kan kontakta dig när din berättelse är publicerad eller för att ställa eventuella frågor rörande din berättelse – oavsett om du väljer att vara anonym eller inte. Du väljer självfallet själv om du vill berätta mer eller inte. Vi kan också komma att kontakta dig gällande vår verksamhet och fortsatta möjligheter för dig att engagera dig i vårt arbete. 

Du kan vända dig med frågor hit: info@glasklar.se

Vår integritetspolicy hittar du här!
 

Tack för att du delar din berättelse!

Skicka in din berättelse här
Hjälp & Stöd Swisha oss