Internationellt

Warawat 1 (2)

Ju mer jag drack med turisterna, desto mer pengar tjänade jag. För det mesta arbetade jag med att ta emot turister, möta upp dem på flygplatsen och så. Ofta fick jag umgås med yngre människor, ta med dem ut i nattlivet och visa dem sevärdheter. Det var då det kom med alkohol i bilden. Det är något alla turister räknar med. För min del fick jag procent från barägare och uteställena för vad de drack för.


Det fortsatte när jag åkte hem till Sverige med alkohol och lättare och tyngre droger. Så höll det på i 20 år.


Jag var ung då. Hur jag tänkte då och hur jag tänker idag är två helt olika saker. Jag hade aldrig pallat med det idag, att festa på det sättet varje dag i halvårsvis i streck.


Jag funderade över att sluta, men jag föll tillbaka. Jag ville sluta, men jag ramlade tillbaka. Jag bestämde mig för att sluta och jag lyckades.


Jag har alltid klandrat någon för mina misstag, jag har alltid sagt åt någon att det var deras fel för vad som gick snett eller gått snett i mitt liv. Det har varit en kamp mellan mig och mina handlingar i missbruket.


Det var inte förrän jag var på väg att förlora allt; flickvän, vänner, företag, var hemlös och höll på att förlora min familj. När botten var nådd sökte jag hjälp och fick komma till ett behandlingshem. Det bästa jag har gjort!


Mitt liv ser helt annorlunda idag. Jag har fått mitt liv tillbaka, vänner, arbete men framför allt min familj. Min kära familj som jag gjort bort mig för så många gånger, fått att fälla så många tårar, gjort så oroliga under alla dessa år.


Idag utbildar jag mig för att själv kunna arbeta med sociala frågor. Jag är stolt över vad jag har åstadkommit; att bryta den fasad jag försökt dölja för mig själv och berätta om problemet och jaga det verkliga livet jag drömmer om. Och jag är jättetacksam över att jag fick chansen.


I december har jag varit nykter och drogfri i tre år. Det går!


 


Andra delen i Warawats berättelse hittar du här.

 

Pålästa politiker kan ta nyktra beslut

Vi jobbar både i Sverige, på EU-nivå och globalt med att sprida kunskap och påverka beslutsfattare i frågor rörande alkohol och andra droger. Det gör vi för att säkerställa att de beslut som fattas sätter människors hälsa och välfärd först.

Då kan vi också förebygga att människor hamnar i missbruk eller måste ta konsekvenserna av andras drickande.

Swisha 100 kr till 900 51 90 och stöd vårt viktiga påverkansarbete!

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss