Internationellt

Warawat 2 (2)

Finns det en efterfrågan på något, så erbjuds det. Vare sig det gäller alkohol, prostitution eller att vilja ta kort tillsammans med apor som plågas för att vara med på bilder hit och dit för 100 baht.


I Thailand finns det ingen social trygghet som i Sverige. Har man ingen utbildning har man inga möjligheter. Jag har intervjuat massor av personer som jobbar med turism i Thailand och det de beskriver är vilken fördel de har som har vissa inkomster. Hur pengarna kommer in spelar inte lika stor roll.


Jag tror att många turister åker till Thailand för att de känner sig hemma där. De har jobbat hårt och vill leva ett liv för några veckor som man inte kan göra hemma. Man har hört vad kompisar har gjort och vill göra saker som man aldrig skulle göra annars. Som man aldrig skulle ha råd med annars.


De flesta som jobbar där är också väldigt trevliga och tar emot turister som gäster. Turismen skapar jobb och inkomster. Men det finns två sidor av den.


Alkoholen är ett stort samhällsproblem i Thailand. Och inte bara alkohol, utan droger också. Jag tror det är viktigt att komma ut med information om vad baksidan med vad man gör som turist är. Tänka sig in i hur det är att gå i andra människors skor. Hur skulle du till exempel känna, om det var din syster som sålde sin kropp?


 


Första delen i Warawats berättelse hittar du här.

 

Pålästa politiker kan ta nyktra beslut

Vi jobbar både i Sverige, på EU-nivå och globalt med att sprida kunskap och påverka beslutsfattare i frågor rörande alkohol och andra droger. Det gör vi för att säkerställa att de beslut som fattas sätter människors hälsa och välfärd först.

Då kan vi också förebygga att människor hamnar i missbruk eller måste ta konsekvenserna av andras drickande.

Swisha 100 kr till 900 51 90 och stöd vårt viktiga påverkansarbete!

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra
Hjälp & Stöd Swisha oss