"Tomas"

All verkar gå bra, det ser ut som att du har allt under kontroll, men är det så? En elev, en ung människa som inte har riktigt har koll på grejerna, som kanske till och med hjälper till att öka festandet för att det är coolt, det normala.


Det finns alltid förklaringar till det ena eller det andra. Sätt som varken är rätt eller fel. De flesta har ju inga problem med att dricka; rätt dryck, i rätt mängd, vid rätt tillfälle, av just rätt orsak...


Men det är just det. Vad är just rätt dryck, i rätt mängd, vid rätt tillfälle, för just rätt orsak? 


Sen kommer det. Lite för ofta, lite för full, av lite för BRA anledningar. Man kommer på hur många bra drycker, mängder, tillfällen och orsaker som helst, för att kunna fortsätta dricka. Du vet, du vet så väl. Att du inte har koll på rätt mängd, rätt orsak, eller rätt skäl för att dricka. Du bara måste: för att döva, för att orka, för att komma i fas eller bara för att våga säga som det är.

 

Nyktra aktiviteter ger trygghet för både barn och vuxna

Vi arbetar året runt med att skapa trygga och nyktra miljöer för barn och vuxna, att erbjuda kostnadsfri alkoholrådgivning och att skapa opinion och påverka politiker och makthavare för att lyfta alkoholfrågor upp på agendan.

Med en gåva är du med och bidrar till förändring, på både kort och lång sikt.

Swisha 100 kronor till 900 51 90 och hjälp oss skapa bra verksamhet för barn, unga och vuxna – året runt.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss