Barn & Unga

"Tina"

När jag var liten och mina föräldrar hade vänner över på middag. Slammer och dofter från köket. Dukat på altanen med finporslin och servetter. Pling på dörren. Blommor och en flaska vin.


Det bästa var när gästerna hade barn i min ålder. Vi fick leka ute i trädgården halva natten. Ingen skulle någonsin tro att det fanns ett problem. Men känslan när jag något hände, ett skrapat knä eller en leksak som gick sönder. Mamma, mamma, mamma. Inget svar. MAMMA. Gråten i halsen.


MAMMA!

-Ja?


Hon hör mig, men ändå inte. Glansiga ögon. Ingen riktig ögonkontakt. Rödfläckiga framtänder.

Jag minns ögonen tydligast. Det slog om så plötsligt. Från min älskade fina mamma. Till dom där stirriga ögonen. Tomhet och frånvaro.

 

Stöd vårt arbete - ge en gåva!

Året runt kan barn och unga i hela landet delta i våra verksamheter. Långt ifrån alla som deltar har erfarenhet av missbruk eller beroende, vilket gör att ingen känner sig utpekad och fler får möjlighet att vara med. Många berättar i efterhand att det var avgörande för att de skulle våga komma till oss. Dessutom försöker vi hålla avgifterna så låga vi bara kan – så att alla ska kunna vara med.

Swisha 100 kr till 900 51 90 – din gåva gör skillnad.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss