Barn & Unga

"Sophia"

Jag minns att jag inte hade något bra ord för att beskriva min mamma när hon drack och blev konstig. Det enda ordet jag visste var fyllegubbe, och min mamma var ju ingen fyllegubbe.


Jag minns känslan av att veta att mamma ljög när hon sa att det var kaffe i muggen fast jag visste att det var rödvin. Min mamma, som alltid hade lärt mig att man inte ska ljuga.


Jag minns skammen när mamma inte kunde tala rent eller gå rakt när det kompisar hem till mig i tonåren. Inte alla dagar, bara ibland, men jag visste aldrig när.


Jag minns ljudet av dörren till städskåpet som öppnades och skruvkorken som strax därefter skruvades upp, och minns klumpen i magen som bara växte.


Idag är jag vuxen och har tre barn och jag och min mamma har en relation som är sargad av alla dessa ouppklarade händelser och obearbetade minnen. Min önskan är att jag och alla andra som lever med en alkoholist skulle våga berätta, tala, försonas och förlåta innan kärlek byts mot bitterhet, respekt och tilltro byts mot tomhet och misstro.

 

Swisha 100 kr till 900 51 90 och ange SOMMAR i meddelandefältet för att bidra till fina sommarminnen för fler barn

Runt om i hela landet arrangerar vi läger och andra sommarverksamheter så att barn får skratta och ha kul för en stund tillsammans med sjyssta vuxna ledare. På ett sommarläger får barn vara barn – och ledarna tar vuxenrollen. En välbehövlig paus för de barn och unga som har det jobbigt hemma.

Samtidigt stöttar vi vuxna som vill minska sitt drickande, så din gåva gör verkligen skillnad – såväl långsiktigt som här och nu.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss