Barn & Unga

Simon

Det var första kvällen på klassresan i nian, och plötsligt packades det upp en massa flaskor ur ryggsäckarna. De andra satt i ett rum och drack, och jag låste in mig på mitt eget rum och gjorde ingenting. 


För mig innebär fest dans, konserter och bra musik. Om det enbart blir fokus på att dricka tycker jag att det känns obekvämt. Jag brukar försöka ignorera alkoholen och styra över samtalet till det jag vill prata om.


Att vara med på kamratstödskurser har gett mig väldigt bra insikt om hur andra kan ha det, och hur det kan vara att växa upp med missbruk. Som ledare brinner jag verkligen för att skapa ett klimat där det är okej att kunna prata om det som är svårt. Vår barn- och ungdomsverksamhet ska vara inkluderande. Vi måste se till att alla ledare alltid är redo.


Jag tycker att läger är det bästa vi har. Där skapar vi ett sammanhang där barn och unga får umgås med trygga vuxna. Alla ska ha kunna känna sig trygga i att vara som de är och att få utvecklas. Sen finns det en del barn och unga som kanske behöver det lite extra mycket, av någon anledning. På läger finns det många tillfällen där man som ledare kan ta ett samtal om sådant som ett barn kan tycka är jobbigt.

Hjälp & Stöd Swisha oss