Sanna

I många år har folk väckt mig på slutstationen av tunnelbanan eller på perrongen där jag somnat i väntan på tåget hem. Jag har somnat på fester. Jag har somnat i trapphuset i väntan på hissen. Jag har glömt hur jag tagit mig hem. Jag har blivit LOB:ad och upplockad av polisen när jag somnat på gatan utanför en krog, och skrivit in mig själv på en sluten behandling med 1.6 promille. Därifrån skrev jag ut mig när jag blåste noll efter ett dygn och åkte raka spåret till en festival. Jag har blivit nekad på krogen, utslängd eller ibland somnat där med. Jag har jobbat full. Många dagar i veckan har jag kommit full till jobbet. Inget av detta har jag sett som ett problem tidigare.


Jag tänker ofta på hur jag har kunnat leva som jag gjort utan att fatta vidden av mitt alkoholberoende och hur det påverkat mig. Alla signaler som jag ignorerat eller bara fnyst åt.


Hur mitt beroende har påverkat andra orkar jag inte tänka på just idag

 

Stöd vårt arbete - ge en gåva!

IOGT-NTO-rörelsen arbetar året runt med att skapa trygga och nyktra miljöer för barn och vuxna, att erbjuda kostnadsfri alkoholrådgivning och att skapa opinion och påverka politiker och makthavare för att lyfta alkoholfrågor upp på agendan.
Med en gåva är du med och bidrar till förändring, på både kort och lång sikt.

Swisha 100 kronor till 900 51 90 och hjälp oss skapa bra verksamhet för barn, unga och vuxna – året runt.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss