"Roja"

Jag har nog alltid haft problem med att dricka med måtta. På varje fest tyckte jag alltid det var så kul och jag ville släppa loss. Jag blev alltid full och ibland lite för full. Många visste det och hackade på mig redan innan första glaset. För att trotsa det så struntade jag i vad de sa och ville visa att jag minnsan kan ha kontroll.


Efter ett tag insåg jag mitt problem. Jag drack lite hemma ibland och blev lite berusad. I perioder drack jag varje kväll i ensamhet. Alkohol förstärker känslor och tankar så det slutade ofta med att jag grät och tänkte för mycket så att jag kunde bli arg på vänner och de som stod mig nära. Kunde skriva saker till dem som kom från ingenstans. Starta bråk med mannen jag älskade, så ofta att han tröttnat och vår relation hänger på en skör skör tråd. Jag försökte alltid ställa allt till rätta efteråt; kände ångest, skam och hatade mig själv. Alkohol gör en också ärlig så ibland kändes det som att jag sa det jag verkligen kände när jag druckit. Men så är det inte. När jag dricker blir jag en människa som tror att jag är odödlig och tror att jag klarar mig bra ensam och som är stark, men det är ingen.


Nu har jag dragit ner på alkoholen och försöker reparera de relationer jag förlorat, vissa har gått bra men andra är borta. Och jag mår inte bättre ensam, jag är en social och glad kvinna med mål i livet. Relationen med den man som jag älskar har en lång väg att gå. Jag tror ibland inte att jag klarar det för att det jag gjort och sagt i onyktert tillstånd har förstört så mycket. Jag blev elak mot honom, manipulativ och provocerade, så han vet inte riktigt vem mitt riktiga jag är. Det vet jag knappt själv.

 

Alkoholrådgivning – ett första steg till förändring

Under ett år får vår kostnadsfria alkoholrådgivning hundratals samtal och mejl från både män och kvinnor där ungefär hälften rör frågor om den egna alkoholkonsumtionen och hälften rör oro för någon annans drickande.

Men för att vi ska kunna bemanna rådgivningen med kompetent personal behövs resurser. För 150 kr får en person alkoholrådgivning i en timme. Ofta är det början till verklig förändring – och de som vinner allra mest är barnen!

Swisha 150 kr till 900 51 90 och bekosta en timmes alkoholrådgivning.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss