Barn & Unga

Robban

1997 var året. Mina föräldrar skulle fira "julafton". Jag hade sett hur de förberedde med de lila kassarna. Den enda sorten vi hade i lådan.


De började tidigt, som på alla högtider. Jag fick en peng för att gå och köpa mat, en pizza som jag älskade på den tiden. Jag satt och åt med mina vänner i centrum som inte firade julafton den dagen.


Det var helt normalt för mig då.


Året därpå dog min pappa på grund av alkoholen. Det var då jag förstod att något var fel. Varför satt pappa vaken och tog en öl när jag gick till skolan? Varför fick jag vara ute så länge jag ville på helgerna? Det var sådana frågor jag frågade mig själv senare i livet. Nu jobbar jag för KRIS med att motivera andra till ett liv utan missbruk.

 

Nyktra miljöer ger nya möjligheter i livet

4-5 barn i varje klass lever med en förälder som dricker för mycket.

Vi kämpar för barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt och bidrar med kunskap och erfarenhet till politiker och tjänstemän. Dessutom stöttar vi anhöriga, eftersom vi vet hur svårt det kan vara att drabbas av någon annans missbruk.

Med en gåva är du med och stöttar vår verksamhet och bidrar till att vi kan fortsätta göra bra verksamhet för barn, unga och vuxna – året runt.

För ingen ska fara illa av alkohol eller andra droger.

Swisha 100 kronor till 900 51 90. Din gåva gör skillnad. 

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss