Rasmus

Allt startade vid 12-13 års ålder när jag snodde öl av mina föräldrar och drack med mina kompisar. Det var den tiden då man kunde sluta dricka när man ville.


När jag fyllde 20 så hittade jag ett sparkonto min mamma hade startat åt mig när jag var liten. Vid den här tiden i mitt liv slutade jag inte dricka när ville utan när jag däckade.


Mina besparingar, min lägenhet, några förhållande och ett jobb - allt försvann. Efter några försök med antabus och återfall gjorde jag några tappra försök att hålla mig nykter. Jag fyllde år och hade bjudit över lite familj och vänner. Sista timmen på festen kunde jag inte tänka på annat än "kan inte alla bara åka nu så jag får vara själv". För jag visste vad jag hade gömt undan. Det var tre år sedan och mitt sista återfall.

 

Kamratstöd - en andra chans i livet

IOGT-NTO-rörelsens kamratstöd drivs av människor med erfarenhet av eget eller en närståendes missbruk. Kamratstöden syftar till att stärka den som kommit ur ett missbruk att fortsätta leva ett nyktert liv. Här finns gemenskap, nya mötesplatser och roliga aktiviteter – i en miljö fri från alkohol och andra droger.

På många sätt är kamratstöden därför en verksamhet som handlar om liv och död.

Verksamheten är kostnadsfri och bygger på hjälp till självhjälp; människor ska få möjlighet att återta makten över sina liv.

Var med och ge fler en andra chans i livet – swisha 100 kronor till 900 51 90!

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss