Anhörig

Per

När min mamma levde gick hon ofrivilligt in i medberoende. Så hon har på ett sätt hjälpt mig att hålla på, att fortsätta dricka. Men det här är inget konstigt och inget fult, utan det blir så när man lever nära någon som är beroende; man hjälper ofta den beroende att fortsätta eftersom man är rädd att allt ska blottläggas och komma upp till ytan.


Min mor har alltid fått vara stor och stark, och vara den som har räddat mig när jag försatt mig själv i svåra situationer. Men hon har tagit jättemycket stryk av det hela. Vi hade alltid en slags relation, min mor och jag, som gjorde att vi kände av varandra även i den andras frånvaro.  Jag bodde i USA och skejtade som proffs, och det var alldeles för mycket alkohol och andra droger i mitt liv.

Mamma förstod direkt att jag inte mådde bra. Och när ens barn inte mår bra så mår man inte bra själv, så mamma mådde väldigt, väldigt dåligt under den tiden.

 

Kamratstöd - en andra chans i livet

IOGT-NTO-rörelsens kamratstöd drivs av människor med erfarenhet av eget eller en närståendes missbruk. Kamratstöden syftar till att stärka den som kommit ur ett missbruk att fortsätta leva ett nyktert liv. Här finns gemenskap, nya mötesplatser och roliga aktiviteter – i en miljö fri från alkohol och andra droger. På många sätt är kamratstöden därför en verksamhet som handlar om liv och död. Verksamheten är kostnadsfri och bygger på hjälp till självhjälp; människor ska få möjlighet att återta makten över sina liv.

Var med och ge fler en andra chans i livet – Swisha 100 kronor till 900 51 90!

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Hjälp & Stöd Swisha oss