På arbetsplatsen

Per

Det finns två Per. En Per som inte dricker, han bygger, och en Per som dricker, han river.  Mitt liv är väldigt lätt att definiera i två högar. Jag fick tack och lov möjlighet att återskapa en bra Per innan mamma dog.  Det sista hon fick se var något vackert.


Det finns de som har upplevt båda Per. Jag och min bror byggde ett företag ihop. Vi drev företaget i 12-13 år och de första 8-9 åren var jag skötsam och gjorde det jag skulle. Sedan gick det gick överstyr, och då tog mitt beroende makten över mitt liv - och tog sålunda också makten över relationen till mina partners. För när man dricker så tappar man intresset för andra människor än sig själv. Man blir väldigt självcentrerad, väldigt intresserad av sina egna kickar, sitt eget väl. Man blir inte lika hänsynsfull och lyhörd inför andra. Så då tappade jag respekten för mina partners och företaget gick omkull. Det gick så långt att jag ombads lämna företaget, och det sorgesamma i den sången är att den som bad mig lämna bolaget var min egen bror. Det här är 17 år sedan och vi har inte återknutit kontakten sedan dess.

 

Pålästa politiker kan ta nyktra beslut

IOGT-NTO-rörelsen arbetar året runt med att skapa trygga och nyktra miljöer för barn och vuxna, att erbjuda kostnadsfri alkoholrådgivning och att skapa opinion och påverka politiker och makthavare för att lyfta alkoholfrågor upp på agendan.

Swisha 100 kronor till 900 51 90 och var med och bidra till långsiktig förändring – för hela samhället!

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss