Anhörig

"Paula" 1(2)

Min man är världens bästa! Det var kärlek vid första ögonkastet, den där utekvällen. Efter ett år tillsammans blev jag gravid. Mitt liv ändrades totalt. Från att uppskatta utekvällar blev det nu hemmakvällar.


Men inte för min man.


Det var ofta han "bara skulle ta en öl med en vän" och kom hem dagen efter helt avdäckad i hallen. Det blev aldrig lagom, gick alltid för långt. Jag fick nog när han kom hem till mig och vårt barn, och fick erkänna att han varit otrogen på fyllan. Det var sista droppen, han fick välja oss eller alkoholen. Han valde oss!


Det var inte så att han inte kunde hålla sig från alkohol, vet inte ens om han kan kallas alkoholist. Men han kan verkligen inte bara ta ett glas när han väl fått i sig ett.


Idag är allt bra. Vi fick tillsammans ha nolltolerans mot alkohol. Jag för att stödja honom och han för att inte bete sig som ett svin.


Andra delen i "Paulas" berättelse hittar du här.

 

Alkoholrådgivning – ett sätt att stärka relationer

Under ett år får vår kostnadsfria alkoholrådgivning hundratals samtal och mejl från både män och kvinnor där ungefär hälften rör frågor om den egna alkoholkonsumtionen och hälften rör oro för någon annans drickande.

Men för att vi ska kunna bemanna rådgivningen med kompetent personal behövs resurser. För 150 kr får en person alkoholrådgivning i en timme.

Swisha 150 kr till 900 51 90 och bidra med en timmes alkoholrådgivning.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss