Barn & Unga

Angelica

Jag är pappas dotter. Jag är allt han vill att jag ska vara.


För att han skulle älska mig så gick jag på tå och gjorde så lite väsen av mig som möjligt.

Anpassning var viktigt, det lärde jag  mig genom åren. Gester och osynliga regler men inga ord. Jag anpassade mig till det yttersta!


Det pratades inte om pappas problem med alkoholen. Problemen fanns därför men ändå inte. Ingen tyckte eller sa något. Jag frågade mig om jag inbillat mig alltihop?


Jag sa ingenting. Även om fröken frågade när jag kom till skolan på måndagen med rödsprängda ögon. Jag hade bott hos pappa under helgen. Han söp med sina kompisar och jag hade inte sovit en blund. Men det sa jag ingenting om.


Om någon skulle ha frågat: ”Hur mår DU?” Skulle jag ha skydda pappa, inget var viktigare än det. Ingen fick veta, det var en hemlighet.

Så jag svarar att jag mådde bra, men i själv verket var jag så slut. Så trött att jag inte orkar koncentrera mig i skolan.


Jag var pappas dotter och jag anpassade mig och gjorde det yttersta för att vara allt han ville att jag skulle vara.

 

Swisha valfritt belopp till 900 51 90 - din gåva gör skillnad.

Visste du så många som 4-5 barn i varje klass lever med en förälder som dricker för mycket?

IOGT-NTO-rörelsen kämpar för barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt och bidrar med kunskap och erfarenhet till politiker och tjänstemän. Dessutom stöttar vi anhöriga, eftersom vi vet hur svårt det kan vara att drabbas av någon annans missbruk.

Med en gåva är du med och stöttar vår verksamhet och bidrar till att vi kan fortsätta göra bra verksamhet för barn, unga och vuxna – året runt.

För ingen ska fara illa av alkohol eller andra droger.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss