Barn & Unga

Marko 1(2)

Redan när jag öppnade ytterdörren kände jag doften ner från andra våningen där vi bodde. Jag gick med tunga och ledsna steg uppför trappan. In med nyckeln. Vred om. Öppnade dörren. Doften slog mig rätt i ansiktet. Jag gick in och stängde snabbt. Hoppades att grannarna inte skulle märka att det luktade.


Det hade gått två år sedan hon började dricka. Sedan hon och pappa skiljdes. Redan från början insåg jag att det var något konstigt. Något farligt. Visste dock inte hur farligt det skulle bli.


Hon låg på sängen. Snarkade. Mina bröder var redan hemma och tittade på något barnprogram på TV:n. I köket stod maten färdig. Lite för färdig. Makaronerna hon hade gjort hade bränts vid. Jag tog istället fram bröd och la på en liten skinkbit på brödet och åt det istället.


På rummet satt jag och mina bröder och spelade tv-spel. En hög duns. Mina fötter sprang fort till vardagsrummet och såg att dörren till balkongen var öppen. Hade hon ramlat ner från balkongen och dött? Paniken när jag sprang ut mot balkongen och tittade ner. Ingenting. In igen och kollade i hela lägenheten. Hon fanns ingenstans. En av mina bröder fann henne till slut bakom fåtöljen där jag inte tittat.


(Läs första delen av Markos berättelse HÄR.)

 

För alla barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt

IOGT-NTO-rörelsen kämpar för barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt och bidrar med kunskap och erfarenhet till politiker och tjänstemän.

Dessutom stöttar vi anhöriga, eftersom vi vet hur svårt det kan vara att drabbas av någon annans missbruk. Ingen ska fara illa av alkohol eller andra droger.

Med en gåva är du med och stöttar vår verksamhet och bidrar till att vi kan fortsätta göra bra verksamhet för barn, unga och vuxna – året runt.

Swisha valfritt belopp till 900 51 90 – din gåva gör skillnad. 

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss