Barn & Unga

Marko 2(2)

Mamma började dricka när hon och pappa skiljdes. Åren gick men missbruket tog aldrig slut. Men hemligheten som vi haft inom familjen blev allt mer offentlig. Mamma som hade sagt att det ena och det andra skulle hända om andra fick veta det. Till slut kunde jag inte hålla tyst om det längre. Då pengarna försvann och vi fick låna. Då nätterna blev sömnlösa och jag skolkade. Då jag många nätter grät mig själv till sömns och på ytan låtsades som om allting var bra.


Nu hände det jag bett för i så många år. Bett att mamma ska sluta dricka. Alkoholen var borta. Det blev lugnare och bättre hemma. Vi behövde inte låna pengar längre.


Lättnaden. Lugnet. Så skönt att ha min riktiga mamma hela tiden. Så skönt att alkoholen inte längre får ha en plats i hemmet.


(Läs första delen av Markos berättelse HÄR.)

 

Swisha 100 kr till 900 51 90 och ange SOMMAR i meddelandefältet för att skapa fina sommarminnen för fler barn

Runt om i hela landet arrangerar vi läger och andra sommarverksamheter så att barn får skratta och ha kul för en stund tillsammans med sjyssta vuxna ledare. På ett sommarläger får barn vara barn – och ledarna tar vuxenrollen. En välbehövlig paus för de barn och unga som har det jobbigt hemma.

Samtidigt stöttar vi vuxna som vill minska sitt drickande, så din gåva gör verkligen skillnad – såväl långsiktigt som här och nu.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss