"Margareta"

Spriten blev hans vardag. När pengarna tog slut var det lätt att låna. Bara att skriva under och skicka in och så var pengarna på kontot ett litet tag. Det kulminerade i slutet på 2015 då vi ställde honom mot väggen. Antingen slutar du dricka nu och vi hjälper dig eller så fortsätter du på den nedåtgående spiralen.


I slutet av 60-talet så gifte vi oss för så var det när man väntade smått. Äktenskapet varade inte mer än knappt två år. Märkte redan då att Olof drogs till alkohol, drack mer än normalt vid fester – dock var det inte det som var orsaken till skilsmässan. Sonen Benny, idag i femtioårsåldern, var hos sin pappa och det han idag berättat om sin vistelse där skulle jag aldrig tillåtit om jag hade vetat. Det var en 75:a till sig själv och godis till Benny.


Efter alla år av missbruk av alkohol och cigaretter har Olof nu en tid framför sig med ideliga operationer på grund av cancer i matstrupen och tjocktarmen. De undersöker även om det har spridit sig. Denna typ av cancer är orsakad av alkohol och rökning.


Vi som sett honom på nära håll och bönat och bett honom att sluta med alkoholen och fått svaret att det är under kontroll – vi väntade ut honom. Det var hans ekonomiska räddning. Men den mänskliga, den är utom räckhåll.

 

Alkoholrådgivning - ett första steg till förändring

Vår alkoholrådgivning är öppen varje vardag via telefon och mejl för alla som behöver råd och stöd rörande sitt eget eller en närståendes drickande. För att underlätta för så många som möjligt att lyfta på luren så är rådgivningen kostnadsfri.

Men för att vi ska kunna bemanna rådgivningen med kompetent personal behövs resurser. För 150 kr får en person alkoholrådgivning i en timme. Ofta är det början till verklig förändring – och de som vinner allra mest är barnen!

Swisha 150 kr till 900 51 90 och bekosta en timmes alkoholrådgivning.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

 

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss