På arbetsplatsen

Linnea 1(2)

Mannens semester slutade ungefär samtidigt som han valde att låsa in sig på flygplanstoaletten tillsammans med sin stora kabinväska.


Jag visste att han var full - han och hans fru hade suttit mittemot mig när vi lyfte och han luktade alkohol redan då. Han fick köpa en öl när vi kommit upp i luften och nöjde sig med den. Men han blev ändå fullare och fullare, började flirta och blev mer fysisk. Jag knackade på toalettdörren flera gånger men ingen svarade. Tillsammans med övrig personal bestämde jag mig för att öppna dörren, och där satt han på golvet med en tömd vinbox bredvid sig.


Efter att ha fått ner honom i sin stol igen så började han plötsligt smeka mitt lår, men jag slog bort hans hand och sa till honom på skarpen. När det senare var dags att gå av planet och jag sträckte mig mot bagagehyllan för att hjälpa en annan passagerare tog han tag i min rumpa. Nu var gränsen nådd.


Efter ett telefonsamtal till den lokala polisen på semesterresmålet var det bara för mannen och hans fru att köpa biljetter hem igen, utan att sätta så mycket som en fot på sin efterlängtade kanarieö.


(Läs andra delen av Linneas berättelse här)

 

Pålästa politiker kan fatta nyktra beslut

IOGT-NTO-rörelsen arbetar året runt med att skapa trygga och nyktra miljöer för barn och vuxna, att erbjuda kostnadsfri alkoholrådgivning och att skapa opinion och påverka politiker och makthavare för att lyfta alkoholfrågor upp på agendan.

Swisha 100 kronor till 900 51 90 och var med och bidra till långsiktig förändring – för hela samhället!

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss