Barn & Unga

"Kirsten"

Som liten önskar man sig en massa saker. Man har förväntningar och man vill äta god mat och godis. Man vill baka och göra julgodis och klä granen och göra julpynt. Allt det där fick vi göra, men på ett lite annorlunda sätt. I flera veckor före julen började det härjas i köket. Maten skulle lagas, allt från sill till revben och rödkål. Och mitt i allt julstök så smögs det med den där flaskan som man mycket väl visste vad den betydde. Det slutade med att den ena vuxna låste in sig på sitt rum och den andre vuxna låg utslagen på sitt rum. Vi barn satt som tysta möss på vårt rum.


När julafton anländer så är det i alla fall förväntningar. Man försöker att inte störa och vara i vägen. Men hur man än gör så slutar det med att de vuxna fått i sig lite för mycket ur flaskan och stänger in sig på varsitt rum. Kvar sitter de förväntansfulla barnen och törs kanske smyga ut och klämma lite på paketen. VARJE jul likadant, nästan så man till sist trodde att det är så här man firar jul.


Men kompisarna berättade om helt andra jular. Där man skrattade och var glad och där man satt vid bordet och åt alldeles lagom mycket mat. Där man tittade på Kalle Anka ihop och sedan öppnade paket som barnen sedan fick leka med.


Så har det inte riktigt varit i vår familj. Där tog flaskan över och gjorde jularna till en hemsk högtid.

 

Stöd vårt arbete - ge en gåva!

Året runt kan barn och unga i hela landet delta i våra verksamheter. Långt ifrån alla som deltar har erfarenhet av missbruk eller beroende, vilket gör att ingen känner sig utpekad och fler får möjlighet att vara med.

Många berättar i efterhand att det var avgörande för att de skulle våga komma till oss. Dessutom försöker vi hålla avgifterna så låga vi bara kan – så att alla ska kunna vara med.

 

Swisha 100 kr till 900 51 90 – din gåva gör skillnad.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss