Barn & Unga

"Karla"

Min mamma som varit alkoholist så länge jag kan minnas. Under min barndom i Tyskland var det jag som tog hand om henne - det var inte lätt att vara barn när man samtidigt ska vara vuxen. Var hon berusad så var jag världens sämsta barn och var hon nykter så var jag det perfekta barnet. Jag förstod inte varför. Jag förstod bara att något var fel.


Jag hjälpte mamma så mycket jag kunde och såg till att hon kom till behandling men hon blev bara sämre och sämre. Jag tvingades se hur hon förändras av alkoholen. Och hur hon slutligen dog.


Barndomens erfarenheter gav mig depressioner. Jag hade lång tid ingen självkänsla och känner fortfarande att allt är mitt fel, att jag ingenting kan. Varför?

 

Swisha 100 kronor till 900 51 90 och ange SOMMAR i meddelandefältet för skapa fina sommarminnen för fler barn

Runt om i hela landet arrangerar vi läger och andra sommarverksamheter så att barn får skratta och ha kul för en stund tillsammans med sjyssta vuxna ledare. På ett sommarläger får barn vara barn – och ledarna tar vuxenrollen. En välbehövlig paus för de barn och unga som har det jobbigt hemma.

Samtidigt stöttar vi vuxna som vill minska sitt drickande, så din gåva gör verkligen skillnad – såväl långsiktigt som här och nu.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra
Hjälp & Stöd Swisha oss