Barn & Unga

Josefin

”Men vaddå, hur farligt kunde det vara egentligen? Du är ju så ung, du var ju bara 20 år.” Det är alltid den första frågan jag får. Vi har så himla stark bild av att riktiga problem innebär misär; du ska bo på gatan, du ska inte ha något jobb, du ska ha supit bort allt. Men är det verkligen så dåligt man ska behöva må för att förändra sitt liv? Räcker det inte med att man har ångest? Eller att man utsätter sig själv och sin kropp för hemska saker? Det är så många liv som går bort bara för att vi har den bilden av hur dåligt man måste må innan man kan söka hjälp. Även om man så bara tycker att alkoholen hämmar en i livet så är man värd att få må bättre!


Om man känner igen sig i någon annans situation och inser att man själv har problem, vart tar man vägen? Det där mentala fönstret tror jag inte är öppet särskilt länge, och vet man då inte vart man ska gå eller söka hjälp så tar det inte lång tid innan fönstret stängs igen och förnekelsen tar över. Men det är aldrig för tidigt att söka – och vara berättigad - hjälp.

 

Alkoholrådgivning - ett första steg mot förändring

Under ett år får IOGT-NTO-rörelsens kostnadsfria alkoholrådgivning hundratals samtal och mejl från både män och kvinnor där ungefär hälften rör frågor om den egna alkoholkonsumtionen och hälften rör oro för någon annans drickande.
Men för att vi ska kunna bemanna rådgivningen med kompetent personal behövs resurser.
För 150 kr får en person alkoholrådgivning i en timme. Ofta är det början till verklig förändring.

Swisha 150 kr till 900 51 90 och bekosta en timmes alkoholrådgivning.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & StödSwisha oss