Barn & Unga

Jimi

I tidiga tonåren prövade jag att dricka och hamnade direkt i klorna på någonting som var mig övermäktigt. Den krossade mig och gjorde mig till en liten människa. Jag förstod det inte själv förrän ca 15 år senare. Beroendesjukdomen förstörde allt fint i mig.


Jag var en nyfiken kille med många intressen, och fick höra av andra att jag hade ett stort hjärta med starka känslor för andra människor och deras livssituationer. Nu blev jag en extremt självisk person. Andra människors liv blev bara ett hån för mig. De var idioter hela bunten som inte ville leva som mig, tyckte jag. Jag behandlade dem som skit och tvekade inte att sno från människor som var vänliga emot mig. De sista åren var jag överlämnad till att oftast berusa mig i ensamhet.


Idag bearbetar jag den skammen. Jag sökte hjälp för några år sedan och har bett folk om ursäkt. Det förflutna kan jag inte göra ogjort men jag kämpar för framtiden och för att bygga vidare från den människa jag påbörjade innan jag valde att hälla i mig det där giftet. Det blir en livslång kamp, och självutplåningen stormar ofta inombords, men jag lever nu den bästa tid som jag någonsin haft. Nykter.

 

Stöd vårt arbete - ge en gåva!

Vår alkoholrådgivning är öppen varje vardag via telefon och mejl för alla som behöver råd och stöd rörande sitt eget eller en närståendes drickande. För att underlätta för så många som möjligt att lyfta på luren så är rådgivningen kostnadsfri.

Men för att vi ska kunna bemanna rådgivningen med kompetent personal behövs resurser. För 150 kr får en person alkoholrådgivning i en timme. Ofta är det början till verklig förändring – och de som vinner allra mest är barnen!

 

Swisha 150 kr till 900 51 90 och bekosta en timmes alkoholrådgivning.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss