Barn & Unga

Jessica 2(2)

Jag minns en gång då jag skulle följa med min mamma till hennes vän. Jag anade att något var på gång. Men ändå kände jag att jag behövde följa med henne dit, för att hålla koll så inget hände henne. Inte heller detta är något ett barn ska känna att det behöver ta ansvar över. MEN, hon är min mamma och jag ville inte att hon skulle råka illa ut. När de började bli sent så ville jag gå hem. Mamma var full och ville inte gå. De var en bit hem, det hade blivit mörkt. Jag var rädd. Men ändå så ville jag hem. Nu hade mamma somnat. Mammas kompis dotter erbjöd sig att följa mig hem.


Väl hemma var pappa minst lika full. Men jag visste att jag var tvungen att ställa väckarklockan för imorgon var det skola. Jag ville inte att någon skulle veta. Försökte dölja. Jag skämdes över att ha föräldrar som gjorde såhär mot oss barn.


Eftersom min egen uppväxt har präglats av våld, misshandel och även mordförsök så är jag själv väldigt försiktig med alkohol. Jag är inte förtjust i att dricka och framför allt aldrig när barnen är med. Någonstans så vet jag att det ligger i mina gener att bli fast. Och det är jag livrädd för! Så jag står hellre över.


(Läs första delen av Jessicas berättelse här)

 

För alla barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt

Visste du så många som 4-5 barn i varje klass lever med en förälder som dricker för mycket?

IOGT-NTO-rörelsen kämpar för barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt och bidrar med kunskap och erfarenhet till politiker och tjänstemän. Dessutom stöttar vi anhöriga, eftersom vi vet hur svårt det kan vara att drabbas av någon annans missbruk.

Med en gåva är du med och stöttar vår verksamhet och bidrar till att vi kan fortsätta göra bra verksamhet för barn, unga och vuxna – året runt. 

Swisha valfritt belopp till 900 51 90 – varje krona gör skillnad.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

 

Fler sätt att bidra!
Hjälp & StödSwisha oss