Anhörig

"Jeanette"

Jag lämnade till slut min man då jag inte längre orkade med alkoholen, lögnerna och att han inte kunde se vad det gjorde med oss och hur det påverkade vår son.


Jag vet att detta blev ett litet uppvaknande både för familj, vänner men framför allt för honom. Han har lugnat ner sig betydligt och tar hänsyn till situationen, håller det måttligt när sonen är med. Samt att hans nära inte uppmuntrar drickandet utan själva tänker på hur mycket som dricks vid middagar och annat.


Jag är sorgsen över att det behövde gå så långt att jag tappade förtroendet och var tvungen att lämna. Men vi är alla i ett bättre läge nu och vi sköter allt kring sonen på bästa sätt för hans skull. Han är min vän och kommer så förbli.

 

Alkoholrådgivning – ett första steg till förändring

Under ett år får IOGT-NTO-rörelsens kostnadsfria alkoholrådgivning hundratals samtal och mejl från både män och kvinnor där ungefär hälften rör frågor om den egna alkoholkonsumtionen och hälften rör oro för någon annans drickande.

Men för att vi ska kunna bemanna rådgivningen med kompetent personal behövs resurser. För 150 kr får en person alkoholrådgivning i en timme. Ofta är det början till verklig förändring – och de som vinner allra mest är barnen!

Swisha 150 kr till 900 51 90 och hjälp någon ta ett första steg mot förändring. Stort tack!

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Här hittar du hjälp och stöd
Hjälp & Stöd Swisha oss