Barn & Unga

Jamie

När jag var liten var det normalt att pappa drack öl i bilen, på jobbet, vid köksfläkten med en cigarett till frukost, ute, i verkstaden, vid tvn. Överallt. Jag förstod inte att det var något konstigt - att han ständigt körde i diket var ju bara otur, att han var sluddrig och arg var ju bara hans personlighet.


Jag var ständigt rädd för vad han gjorde och vad som skulle hända, och när jag blev äldre förstod jag att alkoholen låg bakom. Idag är han 60 år gammal, och bor på ett demensboende i Tyskland. Han är alkoholdement och förlamad till viss del till följd av en koma orsakad av alkoholen.


Detta är allt jag kan tänka på när någon säger att alkohol är harmlöst. För för honom, som för alla andra började det faktiskt med "bara ett glas".

 

Swisha 100 kr till 900 51 90 och ange SOMMAR i meddelandefältet för att skapa fina sommarminnen för fler barn

Runt om i hela landet arrangerar IOGT-NTO-rörelsen läger och andra verksamheter så att barn får skratta och ha kul för en stund tillsammans med sjyssta vuxna ledare.

På ett läger får barn vara barn – och ledarna tar vuxenrollen. En välbehövlig paus för de barn och unga som har det jobbigt hemma. Samtidigt stöttar vi vuxna som vill minska sitt drickande, så din gåva gör verkligen skillnad – såväl långsiktigt som här och nu.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & StödSwisha oss