Barn & Unga

"Isabell"

Så länge jag kan minnas så var det alltid likadant, ibland höll min pappa vad han lovat men direkt när han varit på starkspriten lyste det ur ögonen på honom. Jag vet ju idag att han antagligen kämpade men inte kunde stå emot, att han ville inget illa. Jag bad varje dag om att "snälla bli inte full ikväll". Han lovade och jag trodde honom. Trots det höll han inte alltid vad han lovade och jag gick med en ständig oro om att han skulle dricka lite för mycket och somna i soffan. Att bara träffa sin pappa varannan helg var nog så jobbigt och ännu jobbigare blev det om han då inte ens klarade av att hålla sig borta från starkspriten de gångerna jag var där.


Jag klarar fortfarande inte av att umgås med någon som har alkohol i blodet om jag själv inte dricker och jag har idag mer eller mindre bojkottat alkohol helt. Känslan är djupt rotat i mig, jag har svårt att lita på människor och framförallt är jag expert på att märka om någon druckit även om det så bara är en liten droppe. Jag hatar vad alkohol kan göra med en människa och saknar min pappa varje dag då spriten till slut tog hans liv.

 

Swisha valfritt belopp till 900 51 90 och ange "SOMMAR" – din gåva blir till härliga sommarlovsminnen!

Runt om i hela landet arrangerar IOGT-NTO rörelsen läger och andra sommarverksamheter så att barn får skratta och ha kul för en stund tillsammans med sjyssta vuxna ledare. På ett sommarläger får barn vara barn – och ledarna tar vuxenrollen. En välbehövlig paus för de barn och unga som har det jobbigt hemma.

Samtidigt stöttar vi vuxna som vill minska sitt drickande, så din gåva gör verkligen skillnad – såväl långsiktigt som här och nu.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss