"Inga"

På middagar där jag vet att man inte "får" dricka för mycket dricker jag i alla fall och försöker dölja för de andra att jag druckit mer än vad som syns. För mig är det skönt att dricka. Jag försöker dock dölja det genom att dricka när det är tillåtet och jag skaffar nya kompisar när mina gamla har passerat åldern för att vilja festa.


När jag mår riktigt dåligt sitter jag och dricker själv hemma. Jag dricker snabbt så att jag ska bli full snabbt och sen gör jag impulsiva saker utan att tänka på följderna.


Jag har sedan jag var liten mått dåligt i mig själv utan att veta varför. Jag drack första gången när jag var 14 och drack inte oftare än mina vänner, men jag drack mer. Mina föräldrar har alltid varit noga med att inte ge mig alkohol när jag skulle festa som liten då de har hört att ungdomar som får alkohol hemifrån har större risk. Jag hamnade där i alla fall. Idag har jag fått diagnosen borderline och får professionell hjälp med mina psykiska besvär och med alkoholen som är en del av mitt självskadebeteende.


Jag hade en bra uppväxt med en fin familj som gjorde mycket saker och vi hade vänner. Men den var också otrygg då pappa kunde svänga i humöret till synes utan anledning. Eftersom mamma var rädd för honom i dessa situationer så fogade hon sig och lyssnade på honom istället för att finnas där för mig och min syster. Mamma försökte få pappa att lugna ner sig och hjälpte honom istället för att stå upp för oss. Vi blev otrygga då vår trygga punkt svek oss för ofta. Vi visste helt enkelt inte när något var okej och när det inte var det. 


Jag skyller inte på dem. Men den sorgsna känslan jag alltid haft i mig ligger nog mycket till grund från min uppväxt.

 

Nyktra miljöer ger nya möjligheter i livet

IOGT-NTO-rörelsen arbetar året runt med att skapa trygga och nyktra miljöer för barn och vuxna, att erbjuda kostnadsfri alkoholrådgivning och att skapa opinion och påverka politiker och makthavare för att lyfta alkoholfrågor upp på agendan.
Med en gåva är du med och bidrar till förändring, på både kort och lång sikt.

Swisha 100 kronor till 900 51 90 och hjälp oss skapa bra verksamhet för barn, unga och vuxna – året runt.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss