Barn & Unga

"Helena"

När jag är åtta år får jag torkar upp blod från golvet för första gången. Alkoholen gör ofta mina föräldrar osams. 


När jag är 11 år vajar flaggorna och alla är glada att fira nationaldagen. Men jag vill bara bort från ölburkar som öppnas och vinflaskor som klirrar. Jag skriker och gråter och säger att jag inte vill. Jag får en knytnäve rakt i ansiktet som svar.


När jag är 13 år tar jag alltid den sista bussen hem. Den kommer samtidigt som kvarterskrogen stänger så jag får med mig min föräldrar hem. Ibland har de kissat ner sig. Ibland får jag en utskällning för att de tycker jag varit uppkäftig. Nästa dag är det samma sak. Ljudet av ölburken på morgonen när jag åker tidigt till skolan för att återigen ta sista bussen hem. Jag vill bara bort från allt...


 

 

Swisha 100 kr till 900 51 90 – din gåva gör skillnad!

Året runt kan barn och unga i hela landet delta i IOGT-NTO-rörelsens verksamheter. Långt ifrån alla som deltar har erfarenhet av missbruk eller beroende, vilket gör att ingen känner sig utpekad och fler får möjlighet att vara med. Många berättar i efterhand att det var avgörande för att de skulle våga komma till oss. Dessutom försöker vi hålla avgifterna så låga vi bara kan – så att alla ska kunna vara med.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss