Barn & Unga

Fredrik

Pappas val av dryck var ölen. Det var vanlig folköl, men antalet var närmare 20 om dagen under normala förutsättningar. Hans dag såg ut som så att han vaknade upp och tog bussen ner till centrum. Gjorde sina ärenden och sedan åkte hem. Han drack aldrig något öppet framför andra utan började när han kom hem.


Vissa kanske tycker det låter oskyldigt med vanliga folköl - men med den mängden han drack så blir det mycket under en lång tid. Några minnen utan öl på bordet har jag inte. Min pappa var alltid snäll mot alla och jag reflekterade aldrig över hans drickande förrän hans läkare förklarade varför hans kropp inte klarade av blodförgiftningen som också tog hans liv. Hans kropp var i så dåligt skick att han inte gick att rädda.


Pappa var 45 år när han gick bort. Då var jag 18 år och satt ensam i väntrummet på intensiven mitt i natten när läkarna kom in. Det var då jag lovade mig själv att aldrig bli som honom. Jag är nu 29 år och har två barn. Jag har inte druckit alkohol sen dess.

 

Swisha 100 kronor till 900 51 90 och ange SOMMAR i meddelandefältet för att ge barn som Fredrik en uppväxt utan alkohol och droger

Visste du så många som 4-5 barn i varje klass lever med en förälder som dricker för mycket?

IOGT-NTO-rörelsen kämpar för barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt och bidrar med kunskap och erfarenhet till politiker och tjänstemän. Dessutom stöttar vi anhöriga, eftersom vi vet hur svårt det kan vara att drabbas av någon annans missbruk.

Med en gåva är du med och stöttar vår verksamhet och bidrar till att vi kan fortsätta göra bra verksamhet för barn, unga och vuxna – året runt. För ingen ska fara illa av alkohol eller andra droger.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

 

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss