Barn & Unga

Emelie

Pappa har en glad dag och har berättat att vi ska åka iväg och campa. Vi ska sova i husvagnen i Skärshult och jag är så glad för det så jag måste direkt upp och packa. Jag får absolut inte glömma min Barbie. Vi åker iväg och alla är så glada. Pappa är glad, mamma är glad och vi barn.


Det var längesen som jag inte hade den tunga onda klumpen i magen. Jag behöver inte vara orolig för alla knivar som jag måste gömma eller att pappa ska slåss. Han är ju glad nu och lovade att allt skulle bli bättre från och med nu.


Jag tror på honom. För pappa har ju alltid rätt.


Pappa ska ta med oss ut i en båt och fiska. Han är så glad och slåss inget alls. Inte ens när jag blev jobbig och började gråta för att han skulle döda fiskarna. Istället hämtar han en glasburk till mig som jag får ha bebisfiskarna i. Och så tar han de stora för dem är ändå elaka och äter upp alla små fiskar. Jag blir glad när pappa är såhär. Jag får inte smäll för att jag varit ledsen. Det är så skönt.


Jag är nere vid badet. Jag får till och med leka med några barn utan att deras mamma och pappa säger nej. Jag har lärt mig att det alltid är så, när de ser pappa vara arg så säger de alltid nej sen. Och då blir jag ensam igen.

 

Var med och bidra till ett tryggare samhälle!

Alkohol är den enskilt största faktorn bakom våld i samhället – något som drabbar såväl barn som vuxna.

Närmare tre av fyra slag utdelas på fyllan, och nästan vartannat mord (45%) begås av en berusad förövare. Vill vi skapa ett tryggare samhälle med mindre våld måste vi börja med alkoholen!

IOGT-NTO-rörelsen arbetar året runt med att skapa trygga och nyktra miljöer för barn och vuxna, att erbjuda kostnadsfri alkoholrådgivning och – inte minst – att skapa opinion och påverka politiker och makthavare för att lyfta alkoholfrågor upp på agendan. Och för att kunna göra detta behöver vi din hjälp.

Swisha 100 kronor till 900 51 90 – din gåva gör skillnad.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss