Barn & Unga

Deniz

När jag var liten började min mamma dricka allt mer. Så fort vi hade vänner till familjen hemma så drack hon massor. Det började alltid med några glas vin medan hon lagade mat, mot kvällens slut var hon aspackad. Jämt.


När jag var liten tyckte jag att det var jobbigt att hon blev annorlunda på rösten, ville kramas och bedyra sin kärlek. Det var liksom för slemmigt. Jag fick utbrott framför gästerna för att få en annan slags reaktion från henne. Men så blev det inte.


När jag blev äldre var det mest pinsamt. Det var alltid min mamma som började sluddra först. Ofta blev min mamma och styvfar osams de kvällarna och nästan alltid stack han hemifrån. Då fick jag trösta mamma och jag kände bara äckel för hennes hulkningar och pussar.


När jag var 15 började jag dricka själv. Mest för att dämpa min ångest.


Idag är jag vuxen med två barn. Jag har lyckats skapa en slags relation med min mamma, men samtidigt är jag så arg på mig själv för att mina barn får se sin mormor så när vi är där på middag. Även om det inte alls är lika mängder så hade jag önskat att hon inte drack alls framför mina barn.

 

Stöd vårt arbete - ge en gåva!

Året runt kan barn och unga i hela landet delta i våra verksamheter. Långt ifrån alla som deltar har erfarenhet av missbruk eller beroende, vilket gör att ingen känner sig utpekad och fler får möjlighet att vara med.
Många berättar i efterhand att det var avgörande för att de skulle våga komma till oss. Dessutom försöker vi hålla avgifterna så låga vi bara kan – så att alla ska kunna vara med.

Swisha valfritt belopp till 900 51 90 – din gåva blir till livsviktig verksamhet för barn och unga. 

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & StödSwisha oss