"Cornelia"

Mamma var full av energi och omtyckt av de flesta. Allmänbildad och glad i livet. Tyvärr drack hon då och då. Och de gånger hon blev för onykter tappade hon sinnet totalt. Kunde bli jättearg på ingenting, för att i nästa stund skratta och älska alla. Mot slutet av fyllan kom tårarna , ångesten och sluddrandet om hur mycket hon älskade mig.


Varje gång det hände sköljde besvikelsen över mig. Jag kände inte igen henne. Ville bara gå. Men jag var för liten så jag gled undan så gott jag kunde för alla hennes känslostormar. Jag ser idag att jag själv inte heller " tål " alkohol och har lovat mig själv inte dricka nära mina barn på grund av detta. Jag vill att de ska slippa undra om jag är glad, ledsen, arg, rädd eller kärleksfull. De ska aldrig behöva se mig förvandlas och tappa kontrollen.


Jag älskade min mamma när hon var nykter. När hon började dricka blev jag så otrygg. Skulle hon bli glad eller jättearg? Som barn ska man inte behöva tackla en sån sak. Och man ska inte hyssja ner eller förminska dessa problem. Inte 2017 i dagens Sverige.

 

För barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt

Vi kämpar för barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt och bidrar med kunskap och erfarenhet till politiker och tjänstemän. Dessutom stöttar vi anhöriga, eftersom vi vet hur svårt det kan vara att drabbas av någon annans missbruk.

Med en gåva är du med och stöttar vår verksamhet och bidrar till att vi kan fortsätta göra bra verksamhet för barn, unga och vuxna – året runt.

Swisha valfritt belopp till 900 51 90 – din gåva gör skillnad. 

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra
Hjälp & Stöd Swisha oss