Cecilia

Många behandlar mig som ett barn, trots att jag är 29 år. En del tror att jag är dum i huvudet bara för att jag har ett avvikande beteende. Jag är väldigt liten och har symtom som hjärntrötthet, syn- och hörselnedsättning, koncentrationssvårigheter, dåligt närminne, muskelsvaghet och så vidare. Allt detta hänger ihop med min diagnos FAS.


Min mamma valde att fortsätta dricka fastän hon var gravid. Jag fick inte välja min situation utan det är jag som har fått hantera konsekvenserna av att hon drack.För att kunna acceptera min situation har det varit ett måste för mig att få vara arg på det som har hänt. Idag har jag lärt mig vad jag mår bra av. Att vara i stallet med hästarna är nästan lika viktigt som syre för mig. Första gången jag fick rida blev jag helt såld! När jag rider tränar jag balans, koordination, styrka och koncentration. Kontakten med djur är väldigt spännande. Det känns otroligt att jag som är så liten kan få en stor häst att göra som jag vill. Även om andra människor inte alltid förstår mig, så gör hästen det i alla fall.

 

För alla barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt

IOGT-NTO-rörelsen kämpar för barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt och bidrar med kunskap och erfarenhet till politiker och tjänstemän. Dessutom stöttar vi anhöriga, eftersom vi vet hur svårt det kan vara att drabbas av någon annans missbruk. 

Med en gåva är du med och stöttar vår verksamhet och bidrar till att vi kan fortsätta göra bra verksamhet för barn, unga och vuxna – året runt.

Swisha 100 kronor till 900 51 90. Din gåva gör skillnad. 

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss