Barn & Unga

"Caroline"

Jag är inte längre rädd för att förlora min pappa.


Jag undviker att åka hem när han är hemma. Jag är aldrig hemma på storhelger. Det är väldigt få av mina vänner som träffat honom, och det är väldigt få som varit hemma hos mig. I nästan alla rum står det flaskor. 


När jag fyllde ett år var pappa bakfull. Numera är han full vardagar också. Ingen ser hans beroende eftersom han sköter sitt jobb. Han är duktig på sitt yrke och har inga problem att få jobb. Då är det ingen som ifrågasätter någons drickande.


Skolan har gått sämre och sämre sen jag flyttade till pappa. Jag tar på mig jobb och ideellt arbete för att slippa tänka på hur det ser ut hemma. För att slippa reflektera över hela situationen. För att slippa vara hemma.


Jag är inte längre rädd för att förlora min pappa. För det har jag redan gjort.

 

Stöd vårt arbete - ge en gåva!

Vår alkoholrådgivning är öppen varje vardag via telefon och mejl för alla som behöver råd och stöd rörande sitt eget eller en närståendes drickande. För att underlätta för så många som möjligt att lyfta på luren så är rådgivningen kostnadsfri.

Men för att vi ska kunna bemanna rådgivningen med kompetent personal behövs resurser. För 150 kr får en person alkoholrådgivning i en timme. Ofta är det början till verklig förändring – och de som vinner allra mest är barnen!

 

Swisha 150 kr till 900 51 90 och bidra med en timmes alkoholrådgivning.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss