Annika

Min pappa vet nog varför jag har gått sjukskriven sedan 2007 men vi pratar aldrig om det. Jag tror inte han klarar av att höra allt han gjort.


Min pappa är gammal och skröplig numera. Han tar inte hand om hemmet, inte sin hygien, är väldigt glömsk, ser dåligt och är otroligt känslosam, lättrörd och gråter för mycket. För minsta lilla. Vet inte om det är livet som kommer ifatt honom på något sätt.


Min pappa har ingen kontakt med sina barnbarn (vi bor bara 200 meter från varann), mina älskade barn. Han ringer inte när de fyller år, de får inga presenter eller julklappar, de får knappt ett hej om de skulle råka till att ramla på "morfar" på byn. Vid ett tillfälle stod han bredvid barnen i kiosken här i byn, de tittade på han och han tittade på dem. Utan att hälsa!


Jag har lärt mig med åren att det jag alltid fått höra och trott, att pappa super är mitt fel, det är inte sant. Jag har alltid sökt en förklaring på varför allt blev som det blev men inser att jag inte kommer att hitta den förklaringen och det spelar ingen roll. För jag lär mig varje dag att hantera det jag varit med om och jag vet att jag gör skillnad genom att bryta mönstret. Att jag ser mina barn, är lyhörd, ger dom det allra bästa jag kan, överöser dem med kärlek. Jag ger dem allt jag inte fick.


Min pappa har säkert sina anledningar till att hans liv blev som det blev men trots allt detta, så vet jag att han har ett hjärta och älskar mig men har lite svårt att förmedla det . Och trots allt detta så älskar jag min pappa.

 

Kostnadsfri alkoholrådgivning - ett stöd även för anhöriga.

Vår alkoholrådgivning är öppen varje vardag via telefon och mejl för alla som behöver råd och stöd rörande sitt eget eller en närståendes drickande. För att underlätta för så många som möjligt att lyfta på luren så är rådgivningen kostnadsfri.

Men för att vi ska kunna bemanna rådgivningen med kompetent personal behövs resurser. För 150 kr får en person alkoholrådgivning i en timme. Ofta är det början till verklig förändring – både för den som dricker och den som står bredvid!

 

Swisha 150 kr till 900 51 90 och bekosta en timmes alkoholrådgivning. 

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss