Annelie

Ångesten höll ett stadigt tag om min hals och enda gången jag kunde andas var när min kära vän alkoholen fördes till min mun.


Men en dag slutade alkoholen att fungera. Det spelade ingen roll hur mycket jag drack. Ångesten, skammen och smärtan fanns där hela tiden ändå. Jag orkade inte mer.


I många år hade jag levt med flaskan som min bästa vän. Levt i ett fängelse som jag själv byggt upp. Jag levde tillsammans med min ångest, med skammen att vara jag. Jag levde i tron att inte kunna vara älskad eller att vara sedd. Jag levde i tron att livet var smärtsamt och att livet gick ut på att kämpa. Jag levde aldrig i nuet, utan i det som hade varit eller i det som komma skall.


Den dagen jag slutade dricka startade mitt liv. Den dagen gick jag från att leva för att överleva till att leva för att leva.


Idag älskar jag mig själv och mitt liv. Livet är en gåva och varje sekund är värdefull.


 


Annelie driver Beroendepodden – en podcast om beroende, medberoende, missbruk och psykisk ohälsa. Besök den gärna för fler viktiga och berörande berättelser!

 

Kamratstöd – en andra chans i livet

Våra kamratstöd drivs av människor med erfarenhet av eget eller en närståendes missbruk. Kamratstöden syftar till att stärka den som kommit ur ett missbruk att fortsätta leva ett nyktert liv.

På många sätt är kamratstöden en verksamhet som handlar om liv och död.

Här finns gemenskap, nya mötesplatser och roliga aktiviteter – i en miljö helt fri från alkohol och andra droger. Verksamheten är kostnadsfri och bygger på hjälp till självhjälp; människor ska få möjlighet att återta makten över sina liv.

Swisha valfritt belopp till 900 51 90 – din gåva gör skillnad.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

 

Fler sätt att bidra!
Hjälp & StödSwisha oss