Barn & Unga

"Anna"

Min mamma har druckit så länge jag kan minnas. När jag var sex år skildes mina föräldrar och min mamma träffade en ny man som inte hade några egna barn, och som också drack.


Den nya mannen tyckte att vi, jag och mina tre syskon, störde honom och mamma. På helgen köpte de öl, sprit och chips till sig själva och låste in sig i vardagsrummet framför tv:n, så vi barn inte skulle störa när de tittade på film och drack. När de druckit tillräckligt mycket började de bråka och det slutade oftast med att han misshandlade min mamma. Det var jag som fick ta hand om min lillasyster och trösta min mamma efter att han slagit henne.


När jag var elva år hamnade jag och mina syskon i fosterfamilj. Min mamma fortsatte att ringa när hon var full och ledsen även efter att vi flyttat ifrån henne.


Nu är jag 32 år och har en son på ett år. Aldrig någonsin ska han få se mig full eller behöva ta hand om mig!

Alla barn förtjänar en trygg vuxen hemma.

 

Stöd vårt arbete - ge en gåva!

Vi kämpar för barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt och bidrar med kunskap och erfarenhet till politiker och tjänstemän. Dessutom stöttar vi anhöriga, eftersom vi vet hur svårt det kan vara att drabbas av någon annans missbruk.

Med en gåva är du med och stöttar vår verksamhet och bidrar till att vi kan fortsätta göra bra verksamhet för barn, unga och vuxna – året runt.

Swisha valfritt belopp till 900 51 90. Din gåva gör skillnad. 

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss