"Amelie"

Alkohol är ingen positiv dryck för mig längre, den bara förstör.


Jag blev blixtförälskad i en kille. Vi blev ihop, flyttade ihop och sedan skaffade vi barn. Hans drickande blev bara värre och värre, han klarade allt mindre och blev påverkad av folköl. Jag såg aldrig fram emot helgerna för man visste inte hur de blev. Hur mycket han skulle dricka. Jag blev till sist medberoende och träffade varken vänner eller familj för att jag skämdes.


Han har gjort så dumma saker som jag har förträngt. Dessvärre kommer jag alltid ha kontakt med honom på grund av vår dotter. En dag kommer hon också förstå hur han är, men det kommer dröja. Det knyter sig i magen varenda gång hon åker dit för han tycker det är helt okej att dricka sig full framför barn.


Tur hon har en trygg mamma.

 

Kamratstöd - en andra chans i livet

IOGT-NTO-rörelsens kamratstöd drivs av människor med erfarenhet av eget eller en närståendes missbruk. Kamratstöden syftar till att stärka den som kommit ur ett missbruk att fortsätta leva ett nyktert liv, eller stötta anhöriga. Här finns gemenskap, nya mötesplatser och roliga aktiviteter – i en miljö fri från alkohol och andra droger.
På många sätt är kamratstöden därför en verksamhet som handlar om liv och död.
Verksamheten är kostnadsfri och bygger på hjälp till självhjälp; människor ska få möjlighet att återta makten över sina liv.

Var med och ge fler en andra chans i livet – Swisha 100 kronor till 900 51 90!

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & Stöd Swisha oss