Barn & Unga

"Alexandra"

Somrar var värst. Alltid drink när båten förtöjts. Whisky. Jag hatade båtliv och sluddrigt tal. Fest i båtklubben utan mamma, min  kompis var med och jag skämdes som en hund för mina fulla pappa.


Min berättelse handlar inte om en förälder som kräks, missköter jobb eller alltid var full. Min berättelse handlar om föräldrar som levde ett väldigt socialt liv med middagsbjudningar, där drinkar och vin var självklarheter och där pappa alltid blev lite eller mycket berusad.


När det var personalfest någon gång om året blev pappa alltid drängfull och mamma besviken. När mamma någon gång åkte och hälsade på mormor var pappa ofta full och emotionell på helgkvällen och jag gick och lade mig tidigt.


Min familj fungerade, men pappas relation till alkohol skapade en oro i mig som jag alltid kommer leva med.

 

För alla barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt

Visste du så många som 4-5 barn i varje klass lever med en förälder som dricker för mycket?
IOGT-NTO-rörelsen kämpar för barns rätt till en trygg och drogfri uppväxt och bidrar med kunskap och erfarenhet till politiker och tjänstemän. Dessutom stöttar vi anhöriga, eftersom vi vet hur svårt det kan vara att drabbas av någon annans missbruk.
Med en gåva är du med och stöttar vår verksamhet och bidrar till att vi kan fortsätta göra bra verksamhet för barn, unga och vuxna – året runt. För ingen ska fara illa av alkohol eller andra droger

Swisha valfritt belopp till 900 51 90 – din gåva gör skillnad.

När du ger en gåva behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy.

Fler sätt att bidra!
Hjälp & StödSwisha oss