Barn & Unga

"Alexandra"

Jag räknade nubbarna på jul. Försökte komma på sätt att dra ut på tiden mellan skålarna. Var orolig istället för att njuta av julklappar. Fick magkatarr av oro kopplat till alkohol.


Min pappa skulle aldrig erkänna att han är för förtjust i alkohol. Vi skrev ett brev och lämnade över en gång, min syster och jag, men han förstod noll om att han dricker för mycket. Nu håller han sig för det mesta på mattan när vi hälsar på på landet. Han vet att vi tar barnen och åker hem tidigare annars, och då blir mamma knäckt. Vi går oftast och lägger oss tidigt för säkerhets skull. Jag svarar inte i telefonen om han ringer efter klockan 18, eller klockan 17 om det varit riktigt fint väder. Hans drickande påverkar allt!


Tack och lov har min man blivit nykterist sedan vi träffades, min syster är det likaså och min mor är aldrig berusad.


Ändå, alltid oron.


Tänk om mamma dör först? Då kommer pappa att supa ner sig. Tänk om han får cancer av alkoholen som hans bror? Tänk om barnen behöver se honom full och han ska få traumatisera en generation till?


Jag var bara fri när jag bodde utomlands. Här hemma är jag alltid fast i hans alkoholfälla, även om det kan gå tid mellan gångerna lurar en fylla alltid där bakom hörnet.

Hjälp & Stöd Swisha oss