Tillsammans skapar vi fina sommarminnen för fler barn!

 

Var femte barn möter sommarlovet med en klump i magen.

Under semesterperioden ökar alkoholkonsumtionen i Sverige och för de 4-5 barn i varje klass  som lever i familjer där konsumtionen redan är hög blir det extra jobbigt. Kompisar reser bort, vardagsrutiner och trygga frizoner som skola och fritidsaktiviteter försvinner. 

Barn som har det tufft hemma har större chans att klara sig bra om de också har kontakt med en vuxen i ett tryggt sammanhang. Det kan vara en lärare, moster eller en lägerledare. Det kan vara du.

 

Starta en insamling!

Vill du engagera dig i att uppmärksamma barn som möter sommarlovet med en orosklump i magen? Starta en egen insamling och engagera dina vänner!

Det är enkelt och roligt och vi guidar dig hela vägen. 

KOM IGÅNG MED DIN INSAMLING IDAG!

 

Sommarläger - ett andningshål för de som behöver det mest.

Våra läger och sommaraktiviteter är till för alla barn! Långt ifrån alla som deltar har erfarenhet av missbruk eller beroende från hemmiljön, vilket gör att ingen känner sig utpekad och fler får möjlighet att vara med. Många berättar i efterhand att det var avgörande för att de skulle våga komma till oss.

För 270 kr kan ett barn delta i ett sommarläger med roliga aktiviteter, schyssta ledare och helt enkelt ett andrum från vardagen en stund.

 

Gör skillnad - idag!

Swisha 270 kronor till 900 51 90 och ange SOMMAR i meddelandefältet för att vara med och skapa fina sommarminnen för fler barn.

När du ger en gåva till IOGT-NTO-rörelsen behandlas dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och vår integritetspolicy. Vi har 90-konto så du kan vara trygg med att din gåva används till ändamålet!

 

Bryt tabut och skapa verklig förändring.

Ända sedan IOGT-NTO-rörelsen startade projektet Glasklar i maj 2017 har berättelserna strömmat in – ett tydligt bevis på att vårt arbete behövs, och på att folk nu är redo att bryta tabut kring alkohol och börja tala om utmaningar och lösningar.

En stor del av berättelserna handlar om barn och unga, om hur uppväxten i ett hem präglat av alkohol följt med ända upp i vuxen ålder. Läs dem, dela dem gärna med andra, och framförallt: låt alla dessa riktiga berättelser från riktiga människor bli startskottet för en verklig förändring.

TILL BERÄTTELSERNA.

Hjälp & Stöd Swisha oss