Om Glasklar

 

En inbjudan till samtal, med din berättelse i fokus

Glasklar är ett initiativ från IOGT-NTO-rörelsen som syftar till att lyfta på locket och bryta tabut – tala klarspråk om alkoholen och dess konsekvenser. För nästan alla påverkas.

Glasklar är en inbjudan till samtal där människors erfarenheter står i centrum. Med din, min och många andras berättelser som utgångspunkt kan vi diskutera gemensamma utmaningar och möjliga lösningar. För att ingen ska behöva fara illa av alkohol eller andra droger.

Glasklar syftar också till att inspirera till engagemang. Var och en av oss kan bidra till att minska alkoholens negativa konsekvenser och stötta och stärka de som far illa av eget eller någon annans drickande.

När du gillar Glasklar på Facebook kan du löpande följa flödet av berättelser, men också engagera dig genom att delta i dialogen i kommentarsflödet. På Instagram finns Glasklar under namnet @glasklarstories och använder hashtaggen #glasklarstories – gör det du också!

Hug icon created by Dan Hetteix from Noun Project (Creative Commons).

Swisha en gåva till 900 51 90

Swisha valfritt belopp till 900 51 90 och stöd vår verksamhet för barn, unga och vuxna. Ingen ska behöva fara illa av alkohol eller andra droger. 

Alla gåvor är välkomna, stora som små. Tack! 

Dela din berättelse

Många påverkas när någon dricker.

Genom att dela din berättelse kan du hjälpa andra att våga prata om alkoholen och dess konsekvenser. Kanske blir det första steget mot en förändring för någon.

Delta i samtalet via sociala medier

Glasklar handlar om dialog, och därför är sociala medier viktiga.

Följ Glasklar på: 
Facebook
Instagram
… delta i samtalen och hjälp till att lyfta frågorna genom att gilla, hjärta, kommentera och dela. 

Fler sätt att stödja

Fler sätt att stödja vårt arbete.

Månadsgivande, sms, minnesgåva eller hyllningsgåva, egna insamlingar – vad passar dig bäst?

Hjälp & Stöd Swisha oss