Hjälp och stöd

"Vi har så himla stark bild av att riktiga problem innebär misär; du ska bo på gatan, du ska inte ha något jobb, du ska ha supit bort allt. Men är det verkligen så dåligt man ska behöva må för att förändra sitt liv?" -Josefin Dahlberg

 

Funderar du över dina egna eller en närståendes alkoholvanor?

Alkoholprofilen.se (IQ) kan du testa dina dryckesvanor och se om du ligger i riskzonen för att utveckla ett problematiskt drickande. 

Alkohjälpen finns information och resurser för dig som funderar kring dina egna eller andras alkoholvanor. Här finns fakta, tips och ett populärt diskussionsforum där frågor bland annat besvaras av experter. 

De flesta kommuner i Sverige erbjuder stöd både till den som själv dricker och till den som är anhörig, oavsett om du är barn, ung eller vuxen. Du hittar stödet genom att gå in på din kommuns hemsida.

 

 

Alkoholrådgivning

Känner du oro för ditt eget eller en närståendes drickande? Ett första steg kan vara att kontakta IOGT-NTO-rörelsens kostnadsfria alkoholrådgivning med dina tankar, frågor och funderingar. Självfallet får du vara anonym.

Ring: 020-80 80 80 vardagar 8-16

Mejla: alkoholradgivning@iogt.se

 

Kamratstöd

IOGT-NTO-rörelsens kamratstöd drivs av människor med erfarenhet av eget eller en närståendes missbruk. Verksamheten är kostnadsfri och bygger på hjälp till självhjälp; människor ska få möjlighet att återta makten över sina liv.

Du hittar ett kamratstöd nära dig här.

Ung?

Är du under 25 år och har tankar eller funderingar kring dina egna, eller någon vän eller närståendes, alkoholvanor?
Du är välkommen att ställa dina frågor direkt till oss via mejl – vi som svarar är själva unga. Du får självklart vara anonym.
 

Mejla: info@glasklar.se och skriv ung i ämnesraden.

Hjälp & Stöd Swisha oss