David

Jag var redan tillräckligt rund under fötterna när jag erbjöds en kvarting smuggelsprit för en spottstyver. I det omdömeslösa skick jag var så lät jag mig triggas att försöka halsa kvartingen på stående fot. Det blev alldeles för mycket för min späda kropp och jag raglade ut för att skingra dimmorna. Det var vinter och minusgrader och jag hade bara en t-shirt på mig. Jag vinglade omkring i ett tilltagande töcken och till slut ramlade jag över en snödriva.


Jag har fått veta i efterhand att två kärlekskranka ungdomar som sökt sig bakom byggnaden där jag låg hittade mig när de skulle vänslas. De hade sagt att det bara var skosulorna som syntes över kanten på snödrivan. Jag hade också turen att polis patrullerade förbi i samma ögonblick. Det bar iväg i ilfart mot mötande ambulans för vidare transport mot närmaste akutmottagning. Där blev jag magpumpad och fick veta sedan att det var på håret att mitt liv gick att rädda.


Denna händelse blev en riktig tankeställare för mig. Jag bröt med mitt tidigare gäng och sökte mig till andra som inte brukade alkohol.


Det jag vet idag är att om inte ungdomarna hittat mig så skulle jag inte ha varit här och haft fru, fyra barn och ett barnbarn.