Om Glasklar

 

En inbjudan till samtal, med din berättelse i fokus

Glasklar är ett initiativ från IOGT-NTO-rörelsen som syftar till att lyfta på locket och bryta tabut – tala klarspråk om alkoholen och dess konsekvenser. För nästan alla påverkas.

Glasklar är en inbjudan till samtal där människors erfarenheter står i centrum. Med din, min och många andras berättelser som utgångspunkt kan vi diskutera gemensamma utmaningar och möjliga lösningar. För att ingen ska behöva fara illa av alkohol eller andra droger.

Glasklar syftar också till att inspirera till engagemang. Var och en av oss kan bidra till att minska alkoholens negativa konsekvenser och stötta och stärka de som far illa av eget eller någon annans drickande.

När du gillar Glasklar på Facebook kan du löpande följa flödet av berättelser, men också engagera dig genom att delta i dialogen i kommentarsflödet. På Instagram finns Glasklar under namnet @glasklarstories och använder hashtaggen #glasklarstories – gör det du också!

Hug icon created by Dan Hetteix from Noun Project (Creative Commons).

Swisha till 900 51 90

Swisha valfritt belopp till 900 51 90, och stöd vårt arbete att göra bra verksamhet för barn, unga och vuxna – året om. För ingen ska behöva fara illa av alkohol eller andra droger. 

Alla gåvor är välkomna, stora som små. Tack! 

Dela din berättelse

Många påverkas när någon dricker.

Genom att dela din berättelse – oavsett om du är den som druckit eller den anhörige – och hjälp andra att våga börja prata om alkoholen och dess konsekvenser.

Följ oss i sociala medier

Glasklar handlar om dialog, och därför är sociala medier viktiga för oss.

Följ Glasklar på: 
Facebook
Instagram
…delta i samtalen och hjälp till att dessa lyfta viktiga frågor genom att gilla, hjärta, kommentera eller dela. 

Fler sätt att stödja oss!

Här kan du läsa om andra sätt att stödja vårt viktiga arbete.

Snabba swish- eller sms-gåvor, månadsgivande, minnesgåvor, egna insamlingar – vilket sätt passar dig bäst?